standard és egyedi szauna, infraszauna, fürdődézsa, virágdézsa
gyártás és forgalmazás

Az infraszauna hatásai

Az infraszauna legfontosabb hatása a méregtelenítés. A hagyományos finn szauna használata során az általunk kiizzadt verejték 90-98 %-a víz, ezzel ellentétben a carbon szálas infraszauna használata során ez az érték csupán mintegy 80%, a vízzel együtt pedig zsírsavak, nehézfémek, koleszterin és egyéb káros anyagok távoznak a szervezetből. A mélymeleg infraszauna sugárzás lényege, hogy a szénszálas infraszauna sugárzók közvetlenül a testet melegítik és nem a levegőt, így a bőr mélyebb rétegeit elérve rövidebb idő alatt erőteljesebb izzadás következik be. Mivel az infraszauna használata során a sugárzás a szervezet mélyebb rétegeibe képes behatolni, a hajszálereket kitágítva felszabadítja a sejtekben megkötött káros anyagokat (toxinok, nehézfémek, higany), amelyek a pórusokon keresztül a verejtékkel távoznak a szervezetből.

Az infraszauna fogyasztó hatása szintén nem elhanyagolható. Az izzadás által a szervezet az infrakabin 30 perces használata alatt akár 500 – 800 kalóriát is veszíthet. Ez a testzsír elégetésével hatékony fogyást eredményez. Az infraszauna rendszeres használata gyorsítja az anyagcserét és segíti a salakanyagok kiürülését. Senki ne várja azonban, hogy a mértéktelen evés és a mozgásszegény életmód minden negatív hatását egy csapásra megoldja az infrakabin. Az infraszauna rendszeres napi használata csökkenti a súlyfelesleget, de az életminőségünk akkor fog igazán nagyot javulni, ha az infraszauna használata mellett más módon is odafigyelünk egészségünkre.

Az infraszauna bőrszépítő hatása már egy-két használat után észrevehető. Feszesebbnek, teltebbnek érezzük a bőrt. Az infrakabin által kibocsátott sugárzás fokozza a bőr rugalmasságát, pórustisztító és sejtregeneráló hatása következtében rendszeres használat esetén, az infraszauna hosszútávon lassítja az öregedési folyamatokat. Pozitív élettani hatása bizonyított a szívműködésre, alacsony vérnyomásra, keringési és vese elégtelenségekre, valamint légúti megbetegedések, allergia, asztma, bőrbetegségek kezelésére csakúgy, mint idegrendszeri panaszok, stressz, álmatlanság, kimerültség, enyhítésére.

Az infraszauna előnyei

Az infraszauna üzemi hőfoka 40-55 °C, ami nem veszi annyira igénybe szervezetünket, azonban hatását már ezen az alacsony hőfokon is kifejti.

Az infrakabin használata könnyebben beilleszthető mindennapjaink életvitelébe, mint a hagyományos szauna, hiszen az infraszauna minimális felfűtési idő után már 20-30 perc alatt kifejti jótékony hatását. Fontos tudnunk, hogy az infrakabin felfűtési idején nem csupán a karbon sugárzó üzemi hőfokának elérését értjük. Hiába reklámoznak bizonyos sugárzókat úgy, hogy nincs felmelegedési idő, azonnal elérik az üzemi hőfokot (ami általában nem igaz), hiszen bár az infraszauna sugárzása egyből kifejti jótékony hatását, konfortérzetünk egy hideg infrakabin belsejében általában nem a legjobb. A tapasztalat azt mutatja, hogy bekapcsolás után egy negyedórás várakozási idő minden típusú infraszauna esetében indokolt.

Az infraszauna bárhol könnyen telepíthető, vagy igény szerint szétszerelhető és újra összerakható. Egy infrakabin esztétikusan elhelyezhető fürdőben, pincében, konditeremben, folyosón vagy akár a szobában. Az infraszauna helyigénye csupán egy négyzetméter, tehát már akár ekkora területen is biztonsággal felállítható egy infrakabin.

Az infraszauna áramfelvétele típustól függően 1500-3000 W, ellentétben a 6-9000 W teljesítményű hagyományos szaunakályhákkal. A rövidebb felfűtési időt is figyelembe véve az infraszauna üzemeltetési költsége a hagyományos szauna üzemeltetési költségeinek egy tizedét teszi ki, használatonként mintegy 50-80 forint.

Az infraszauna használata

Rengeteg pozitív hatással rendelkezik, azonban használatakor van néhány fontos szabály, amire érdemes odafigyelnünk.

Az infraszauna használat ajánlott időtartama napi 30-40 perc. Az infraszauna használata abszolút nem veszélyes, hiszen a kórházakban a csecsemők melegen tartására is infrasugarakat használnak, azonban naponta többszöri infrakabin használat nem javasolt.

Az infraszauna nyugodtan használható minden nap, különösen az első 2-4 hétben, mert ekkor a legintenzívebb az infrakabin méregtelenítési hatása. Az első néhány hét után a legtöbb méreganyag kiürül a szervezetből, ezt követően általában heti 2-3 alkalommal elegendőnek bizonyul az infraszauna használata.

Fogyasszunk sok folyadékot, az infraszauna használata előtt, közben és után, hiszen az infrakabin belsejében eltöltött 30-40 perc alatt az izzadékonyabbak akár 1-1,5 liter vizet is kiizzadhatnak. Különösen tea, méregtelenítő tea, illetve szénsavmentes ásványvíz fogyasztása javasolt.

Fontos tudnia, hogy a káros anyagokkal együtt a szervezetből vitaminok, fontos ásványi anyagok és nyomelemek is távoznak az infraszauna használata során, azért rendkívül fontos ezek pótlása.

Infraszauna, szauna használata előtt mindig tusoljon le, ezzel eltávolítja a bőr felszíni zsírrétegét, könnyebben megindul az izzadás. Az infrakabin padozatára higiéniai okokból a használat során mindig terítsen törölközőt, illetve egy kis kéztörlővel időről-időre törölje le a verejtéket. Az infraszauna használata után mindig tusoljon le, mert a kitágult pórusokon keresztül, ha nem távolítjuk el a kiizzadt méreganyagokat, azok visszakerülnek a szervezetbe.

Betegség esetén az infrakabin használata előtt mindig konzultáljon orvosával. Az infraszauna bizonyos betegségek esetében (megfázás, nátha) bármikor használható, azonban más betegségek esetén a megnövekedett testhőmérséklet felgyorsíthatja a negatív folyamatokat.

Várandós és szoptatós anyák esetén az infraszauna használata nem javasolt, mert a felszabaduló káros anyagok bekerülhetnek a magzat, illetve a szoptatás által a csecsemő szervezetébe.

Visszérproblémák esetén az infraszauna lábsugárzójának használata nem javasolt. Aki nem szenved visszér betegségben, az azonban nyugodtan használhatja a lábsugárzót, mert az infrasugárzás hatására gyorsul a vérkeringés, ami megakadályozza a visszér kialakulását.

Az infravörös sugárzás

Az infraszauna infravörös sugárzásának hullámhossza, mely 5-15 µm, azonos az emberi szervezet (8-11 µm) átlagosan 9,4 µm-es saját sugárzásával, ezért teljesen biztonságos. Misem bizonyítja ezt jobban, minthogy a technológiát a korházak újszülött osztályain is használják. Akár többórás infraszauna használat sem okoz leégést, vagy bőrkárosodást. Ehhez azonban az kell, hogy modern technológiájú, megbízható minőségű infrakabin megvásárlása mellett döntsünk. A legújabb technológiát képviselő szénszálas infrasugárzók, vagy más néven carbon sugárzók nagy felületen, egyenletesen adják le az infrasugarakat, így nagy felületük miatt az infraszauna belsejében az infravörös sugárzás térbeli eloszlása teljesen egyenletes. Ennek következménye, hogy hamarabb és jobban beindul a carbonszálas infrakabin használatkor az izzadás mint a hagyományos kerámiabetétes sugárzók esetében.

Az infrasugárzás hasonlóan működik, mint a napsugárzás, vagyis az infraszauna sugárzói nem a levegőt melegítik fel, hanem a testeket, az emberi szöveteket és azután a testek melegítik fel a körülöttük lévő levegőt. Ennek köszönhető, hogy az infraszauna használatakor megindulnak a sejtekben a méregtelenítő folyamatok.

A szénszálas infraszauna előnyei

Cégünk csupán a legmodernebb, japán technológiával gyártott szénszálas lapsugárzókkal szerelt infrakabin családot forgalmazza. A karbonszálas infraszauna felülmúlhatatlan előnye az általánosan alkalmazott kerámia sugárzókkal szemben, hogy a sugárzók nagy felülete miatt az infraszauna belsejében az infravörös sugárzás térbeli eloszlása teljesen egyenletes. Így az ilyen infrakabin esetében hamarabb és jobban beindul az izzadás mint a hagyományos kerámiabetétes sugárzók esetében.

A kerámiabetétes infrasugárzók felfűtési ideje típustól függően 20-30 perc. A karbon lapsugárzó használatának köszönhetően az infraszauna sokkal rövidebb idő alatt eléri az üzemi hőfokot, így a felfűtési idő kb. 30-50 %-kal csökken.

A szénszálas technológiának köszönhetően a lapsugárzók felülete nem forrósodik fel annyira mint a kerámiacsöves sugárzók, így azok megérintése nem baleset veszélyes. Az általunk forgalmazott infraszaunák padló sugárzóval egészülnek ki, ami melegen tartja a lábat és a talp érzékeny reflex zónáira fejti ki jótékony hatását. A carbonszálas infrasugárzók élettartama sokkal hosszabb, mint bármely más techológiáé, így legalább 10 éves gondtalan infraszauna használatot biztosítanak. A megbízhatóságot jól mutatja, hogy cégünk több mint 8 éve foglalkozik lapsugárzós infraszauna forgalmazásával, ez idő alatt egyetlen sugárzót sem kellett kicserélnünk!

Infraszaunáink általános jellemzői:

 • legújabb, japán technológiával gyártott szénszálas lapsugárzók
 • az összes általunk forgalmazott infraszauna anyaga csomómentes kanadai fenyő, mely belül kezeletlen, kínülről viszont a tartósság és a könnyebb tisztíthatóság kedvéért az infrakabin többszörösen kezelve van;
 • minden infraszauna 8 mm vastag, hőálló, biztonsági üvegajtóval és rozsdamentes acélból készült zsanérokkal rendelkezik;
 • teljes digitális vezérléssel szerelt minden infrakabin az egyszerű kezelhetőség érdekében;
 • az infraszauna központi vezérléséről szabályozható a külső és belső világítás (ECO sorozat csak belső világítással szerelt);
 • programozható LED-es színterápia (IOL sorozatú infrakabin esetén)
 • sztereo CD/MP3 lejátszó és rádió, AUX bemenettel (IOL sorozatú infraszauna esetén)
 • nyitható-zárható tetőszellőző nyílás biztosítja, hogy az infraszauna könnyen szellőztethető legyen;
 • fém klipszekkel akár házilag is egyszerűen összeszerelhető minden infraszauna;
 • normál 230 V-os dugvillás csatlakozással az infrakabin csatlakoztatása az elektromos hálozathoz minden otthonban egyszerűen megoldható;
 • a kettő vagy több személyes modellek esetében mobil formatervezett háttámla teszi még kényelmesebbé az infraszauna használatát;
 • az infraszauna belsejében található kispolc (kivéve a teljes üvegfronttal rendelkező modelleket) megkönnyíti az apró tárgyak, vagy párologtató mécsesek elhelyezését.

Szauna és Dézsa Online

Elérhetőségeink, kapcsolat

Tel. 06-20-563-7579 

Cím: 2851 Környe, Beloiannisz u. 142

E-mail: andras.kubinger@gmail.com

Fax: 06-34-657-060

Nézze meg galériánkat!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesüljön elsők között legújabb akcióinkról, friss híreinkről, új termékeinkről!